مطالب مرتبط

بلغور جودوسر چیست و چه فوایدی دارد؟

بلغور جودوسر در فرآیند کمتری هنگام آماده سازی دارد و به صورت دانه به فروش می‌رود.

شما می‌دانید بلغور جو دوسر چیست و اگر آن را به صورت منظم نوش جان کنید، چه کاری برای بدنتان انجام می‌دهد؟ آیا شماهم جزء آن دسته افرادی هستید که بلغور را با پرک اشتباه می‌گیرند و نمی‌دانند تفاوت این دو چیست و اصلا این دو باهم فرق دارند؟ آیا دوست دارید روش‌های استفاده از بلغور جو دوسر را یاد بگیرید؟ پس این مقاله فدوکس را با دقت بخوانید!

بلغور جودوسر چیست؟

بلغور جودوسر یک ماده غذایی بسیار مغذی و مقوی است. نباید بلغور جودوسر را با پرک جودوسر اشتباه بگیرید. در مرحله آماده‌سازی بلغور جودوسر، فرآیند کمتری روی آن انجام می‌شود و اصلا مانند پرک جو دوسر، له شده و صاف نیست. بلغور جودوسر، به همان صورت تپل و دانه مانند در بازار به فروش می‌رسد. چیزی شبیه به دانه‌های برنج!

بلغور جو دوسر را می‌توانید برای تهیه بسیاری از غذاها مانند انواع آش‌ و سوپ‌ استفاده کنید. این نوع بلغور، گلوتن ندارد و پر از فیبر و پروتئین است. کسانی که به گلوتن حساسیت دارند، می‌توانند به جای بلغور گندم، بلغور جودوسر را در دستور پخت‌ غذاها جایگزین کنند. شما با این بلغور می‌توانید آش و سوپ درست کنید یا حتی کیک بپزید!

مشاهده قیمت و خرید اوتمیل های آماده فدوکس، میان‌وعده‌های فوری 3 دقیقه‌ای جو دوسر

فواید بلغور جو دوسر

همانطور که گفتیم، بلغور جو دوسر، سرشار از فیبر و پروتئین است. در کنار این دو ماده مغذی، حاوی آهن، کلسیم، پتاسیم، نیاسین، فولیک اسید، منیزیم، روی و مس، پروتئین و ویتامین B نیز هست. به خاطر یمن وجود این مواد مغذی و فاقد گلوتن بودن آن، مصرف آن به کسانی که دیابت دارند یا مبتلا به کلسترول خون هستند، بسیار توصیه می‌شود.

می‌دانید که هرچه برنامه غذایی پرفیبرتری داشته باشید، دستگاه گوارشتان بهتر کار می‌کند. چون این نوع بلغور، فیبر بسیاری دارد، به شما کمک می‌کند تا عملکرد دستگاه گوارشتان را بهبود ببخشید.

از طرف دیگر، فیبر و پروتئین بالای بلغور جو دوسر، برای کنترل وزن بسیار مفید است. هرچه برنامه‌غذایی شما پر فیبرتر و پرپروتئین‌تر باشد، شما برای مدت زمان بیشتری سیر نگه می‌دارد و دیگر سراغ ریزه‌خواری نمی‌روید. همین امر، سبب می‌شود تا وزنتان پایین بیاید و بتوانید آن را کنترل کنید.

بلغور جودوسر کلسترول ندارد. به همین دلیل، برای افرادی که به کلسترول خون یا فشار خون مبتلا هستند، توصیه می‌شود در برنامه غذایی خود، بلغور جودوسر را جا بدهند. کنترل کلسترول خون، شما را از بیماری‌های بسیاری مانند بیماری‌های قلبی و عروقی دور نگه می‌دارد.

برای تقویت سیستم بدنی نیز، می‌توانید روی بلغور جودوسر حساب باز کنید. جو دوسر منبع غنی از ویتامین‌هاست. ویتامین‌هایی مانند نیاسین، فولیک اسید، تیامین، ریبوفلاوین و پانتوتنیک اسید و کولین.

وجود این ویتامین‌ها در جودوسر و بلغور آن، سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند و سدی در مقابل ویروس‌ها، باکتری‌ها و عفونت‌های مختلف می‌سازد.

تفاوت بلغور جودوسر با پرک جودوسر

بلغور و پرک، دو فرآورده جدا از جو دوسر هستند. پس، نباید آن‌ها را با یکدیگر اشتباه بگیرید. زمانی که جودوسر را برداشت می‌کنند و پوسته آن را می‌کنند، دانه‌های جودوسر را برش می‌دهند. به این دانه‌های بریده شده جودوسر، بلغور جو دوسر می‌گویند.

فرآیند پرک کردن جودوسر کاملا با بلغور کردن متفاوت است. برای پرک کردن، بعد از جدا کردن پوسته از دانه جودوسر، آن را می‌شویند. سپس دانه‌های پوست کنده را با بخارپز می‌کنند و بعد، آن‌ها را له می‌کنند تا حالت پرک‌مانند به خود بگیرند.

چون بلغور جودوسر مانند پرک، له نشده است، زمان پخت بیشتری می‎برد. یعنی، پرک جو زودتر از بلغور جودوسر پخته می‌شود.

مشاهده قیمت و خرید جو دوسر پرک فدوکس در بسته‌های 500 و 250 گرمی

ارزش غذایی بلغور جودوسر

حالا که دقیقا می‌دانید بلغور جو دوسر چیست، چه فایده‌ای برای بدن دارد و فرق آن با پرک جو دوسر چیست، بهتر است سراغ ارزش غذایی آن برویم. ارزش غذایی بلغور جو دوسر برای هر 100 گرم، به شرح زیر است:

  • انرژی: 71 کیلوکالری؛
  • کربوهیدرات: 12 گرم؛
  • پروتئین: 5.2 گرم؛
  • چربی: 1.5 گرم؛
  • آب: 83.6 گرم؛
  • فیبر: 1.7 گرم؛
  • قند: 0.2گرم.

بیشتر بخوانید: «تفاوت بلغور جو و گندم»

چگونه از بلغور جو دوسر در برنامه غذایی خود استفاده کنیم؟

شما می‌توانید بلغور جودوسر را برای تهیه آش و سوپ استفاده کنید. سوپ بلغور جو، لعاب و طعم خیلی خوبی دارد. البته باید به یاد داشته باشید که زمان پخت بلغور جودوسر بیشتر از پرک جو دوسر است. همینطور از این نوع بلغور، برای صبحانه نیز می‌توان استفاده کرد. بلغور جودوسر نیازی به شستن ندارد.

کافیست یک پیمانه بلغور جو دوسر را به همراه 3 پیمانه آب، 1 عدد چوب دارچین و مقدار بسیاری کمی نمک بگذارید بپزد. زمانی که بلغور پخت، چوب دارچین را از ترکیب خارج کنید. حالا روی بلغور عسل و میوه خشک بریزید. می‌توانید برای اضافه کردن پروتئین از دانه چیا یا کینوا نیز استفاده کنید. به این ترتیب، یک صبحانه عالی خواهید داشت.

 

سخن آخر

حالا دیگر کاملا با «بلغور جو دوسر» آشنا شده‌اید و می‌دانید چه خواصی برای بدن دارد. جودوسر و تمام فرآورده‌های آن، برای بدن مفید است. شما می‌توانید از نان جودوسر برای سیری بیشتر نیز استفاده کنید. اگر می‌خواهید برنامه غذایی سالم و سیرکننده داشته باشید، بهتر است جایی برای جودوسر و فرآورده‌های آن باز کنید. خرید جو دوسر پرک فدوکس می‌تواند یکی از انتخاب‌های شما باشد. محصولات پرک جو دوسر فدوکس در دو نوع فوری و ساده و در بسته‌های 500 و 250 گرمی عرضه می‌شوند.

سبد خرید
اسکرول به بالا