جو دوسر یا اوتمیل طرفداران زیادی پیدا کرده است. ورزشکاران و کسانی که به دنبال کنترل وزن خود هستند، در وعدههای غذاییشان، از اوتمیل استفاده میکنند. زیرا اوتمیل علاوه بر خواص و فواید زیادی که برای بدن دارد، بسیار سیرکننده و عضلهساز است. قبل از شروع مصرف جو دوسر، یکی از سوالهای مهم این است که طبع جو دوسر سرد است یا گرم؟ با خواندن این مقاله، سر از کار جودوسر در بیاورید.
طبع جو دوسر چیست؟
طبع جو دوسر معتدل است. یعنی این نوع جو، نه سرد است و نه گرم. بعضی از پزشکان طب سنتی معتقدند که جو دوسر، طبعی خشک نیز دارد. طبع معتدل جو دوسر، به بهبود سلامت روان کمک بسیاری میکند. با مصرف اوت میل، آرامش را به روان خود هدیه میدهید و راحتتر میتوانید استرسها را کنترل کنید. هرچه روان آرامتری داشته باشید، با اطمینان خاطر بیشتری کارهایتان را انجام میدهید و اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. همچنین، روابط اجتماعیتان بهتر و افکار منفیتان کمتر میشود.
هرچه استرس کمتر و روانی با ثباتتر داشته باشید، راحتتر تمرکز میکنید و کارها را با سرعت بیشتری انجام میدهید. مصرف جو دوسر به صورت منظم، کمکتان میکند تا تمرکز بیشتری داشته باشید و در کار، عملکرد بهتری از خود نشان بدهید.
فواید طبع معتدل جو دوسر، فقط برای سلامت روان نیست. بلکه فواید فیزیکی هم دارد. هرچه ذهن آرامتر و دور از استرس داشته باشید، فشار کمتری به بدن میآورید. دور بودن از استرس، باعث کاهش فشار خون، سلامتی قلب و بهبود اختلالات گوارشی میشود.
طبع جوپرک چیست؟ تفاوت جو دوسر با جوپرک!
پرک جو دوسر را با جوپرک اشتباه نگیرید. طبع این دو، زمین تا آسمان با یکدیگر فرق میکنند. اوت میل یا پرک جو دوسر، همانطور که گفتیم طبعی متعادل و خشک دارد. در حالی که طبع جو دوسر سرد است. پس سوپ و تمام غذاهایی طبعی سرد دارند که برای پختشان از جوپرک استفاده میکنید.
اگر جزء کسانی هستید که طبع گرمی دارند، برای معتدل کردن طبع بدن خود، بهتر است سراغ جوپرک بیایید تا تعادل را به بدنتان برگردانید. اما اگر طبع سرد دارید، بهتر است در مصرف غذاهایی با طبع سرد، مانند سوپ جو، تعادل را رعایت کنید تا مشکلی برایتان پیش نیاید. مصرف بیش از اندازه غذاهایی با طبع سرد، باعث کاهش انرژی، افسردگی و بیماریهای گوارشی میشود.
چطور طبع معتدل جو دوسر را در غذاها استفاده کنیم؟
در صفحات مجازی میبینید که از جو دوسر برای اوت میلها و گرانولاهای صبحانه یا میانوعده استفاده میکنند. اما کاربرد جو دوسر تنها به این دو نوع غذا محدود نمیشود. میتوان از جو دوسر در تهیه بسیاری از غذاها استفاده کرد، فقط باید کمی خلاقیت به خرج دهید. از پخت انواع کیکها گرفته تا اسموتیهای متنوع و میانوعدههای مغذی و سیرکننده. شما میتوانید برای پخت شلهزرد، کوکی، اسموتی، پخت نان، سوپ و آش و حتی دال عدس از جو دوسر و پرک جو دوسر استفاده کنید.
با وارد کردن جو دوسر به آشپرخانهتان، فواید زیادی را به بدنتان میرسانید. فوایدی مانند:
- بهبود حرکت روده و سلامت گوارش؛
- کاهش فشار خون؛
- تقویت سیستم ایمنی بدن؛
- مبارزه با ریزش مو؛
- بهبود وضعیت استخوانها و عضلهسازی.
تمام مواردی که در بالا نام بردیم، تنها بخشی از فواید باورنکردنی جو دوسر است.
اکنون که با طبع جو دوسر و جوپرک آشنا شدید به شما توصیه میکنیم که همیشه اصل تعادل را رعایت کنید. هیچ موقع مصرف بیش از اندازه غذاهایی با طبع گرم و طبع سرد، برای بدن مفید نیست. برای مصرف غذاها، تعادل را رعایت کنید و به اندازه کافی از همه غذاها میل کنید. جودوسر با طبع متعادل، ماده غذایی خوبی برای به تعادل رساندن برنامه غذاییتان است.